2013. március 11., hétfő

Bemutatkozik Szizi...

Első bemutatkozó alkotónk Szizi a Szizi Művektől

Hogy hívnak? Canesi Ildikó a rendes nevem, de mindenütt "Szizi"-ként találkozhatsz velem. A név még az általános iskolából származik, igaz, ott Sziszi voltam. Jóval később, mikor ilyen-olyan fórumokba és oldalakra regisztráltam, természetesen ez a becenév már mindenütt foglalt volt. Így kezdtem el egy holland kollégám által tévedésből elferdített változatot használni. Rajtam ragadt, most már mindig és mindenütt Szizi vagyok.Hány éves vagy? A naptár szerint, vagy ahogy érzem? Na ezzel gondolom elárultam, hogy nem vagyok mai csirke - de ennyi tapasztalat és bölcsesség összegyűjtéséhez idő kell ;-) Szóval szemtelenül öreg vagyok.


Hol laksz? BudapestMikor, hogyan kezdtél alkotni? Alkotni már a bölcsődében elkezdtem, azóta sem hagytam abba. Konkrétan a porcelánfestést 2005-ben egy barátnőm kérésére próbáltam ki, ő szeretett volna a fiának egy kisvakondos készletet. És láttam, hogy ez jó. Meg mások is látták, és szerettek volna ők is maguknak ilyen készletet...így indult. Eleinte még hobbi festékkel készült, de az nem bizonyult elég tartósnak, ezért beruháztam egy kemencébe és profi festékekbe, és ez lett a fő profilom.
Mennyi időt töltesz hetente alkotással? Nem a porcelánfestés a szakmám, közgazdász végzettségem van. Külsős munkatársként egy tanácsadó cégnek dolgozom. Mivel projekt jellegű megbízásaim vannak, a munka mennyisége nagyon hullámzó. Ha épp sok a munka, akkor a festésre csak éjszakánként tudok időt szakítani, hogy a legsürgősebb megrendeléseket teljesítsem. Viszont két megbízás közt hosszú üresjáratok is vannak, amit én csöppet sem bánok, mert akkor minden időmet a festésnek tudom szentelni.
Hobbi, vagy inkább már munka? Is-is. Hobbi, mert úgy tekintek rá, mint kedvenc időtöltésre, nem mint pénzkereseti forrásra. Ha van egy kis szabadidőm, akkor szívesebben kimegyek a műhelybe, és nem tévét nézek mondjuk. De munka is, mivel megrendelésre és pénzért csinálom, nem csak a saját örömömre.


Ki az a 3 személy, aki inspirál? A megrendelők az elképesztő kéréseikkel, a férjem és a fiam a jó ötleteikkel, és jómagam a fejemben felgyülemlett képekkel és tervekkel.Van más hobbid? avagy mit szeretsz még csinálni? A kézzel készíthető dolgok összes válfaján túl (ebből a honlapomon láthatsz ízelítőt) szeretek korcsolyázni, futni és táncolni. Meg persze olvasni. Kézműves szakkört is tartok, egyfajta missziónak tekintem a gyerekek bevezetését a "flow élménybe". Hogy megtanuljanak belefeledkezni egy tevékenységbe, merjék kibontani az ötleteiket, és ehhez megkapják tőlem az anyagokat és a technikai segítséget.


Elérhetőségeid: www.szizi.hu
https://www.facebook.com/Szizi.muvek


Nincsenek megjegyzések: