2012. április 16., hétfő

Drótékszeresek Játéka 7 - Wire Wrapping Challenege 7

A játékra még a héten lehet jelentkezni. A fényképek leadási határideje: ápr. 23 reggel 8 óra. A beküldött képeket ápr. 24-én teszem közzé.

You can still join our game! Please send your jewelry picture until 23rd April 8 am. I will publish the pictures on 24th April. Here you can read the original details: http://annaekszer.blogspot.com/2012/04/drotekszeresek-jateka-7-wire-wrapping.html

Íme azoknak a művei akik az első határidőig leadták az elkészült ékszereikről a képeket.

Here are the first pictures: 

Vegazus alkotása: Egy viszonylag egyszerűbb virág medált készítettem, melyet a
kacskaringós levelei tesznek barokkossá. A virág mintát előszeretettel
használták a barokk korban, és manapság is nagyon népszerű ez a
motívum.CLARA DIADRI: A medál egy tulipán, (a barokk stílus legismertebb mintája) dróthorgolással készült, swarovski kövekkel.Juditta: A téli dermedtség után a természet kirobbanó megújulását próbáltam visszaadni ezzel a púderrózsaszín átlátszó virágokból és friss-zöld levélkékből készült ékszerszettben. Az alapot nikkelmentes ezüstözött ékszerdrótból hajlítottam a barokk díszítésre oly jellemző ívelt és kacskaringós formára. Andi: Rézalapú 0,8-as drótot, fűződrótot és üveggyöngyöket használtam. Az ébredő természetből nekem a bimbózó és nyíló virágok adtak ihletet. Remélem sikerült a barokk stílust megjeleníteni. Most is kettőt készítettem és mivel szokás szerint nem tudok dönteni, mindkettőt elküldöm.
Tinike: Az ékszerem ezüstözött rézdrótból készült piros üveggyöngyökből.
Az ékszeremet a rügyező fa majd a virágzó fa ihlette . A betekert drót jelképezi a fa ágait a piros gyöngyök  a rügyeket .és a középső rész a virágzást 
Ékszeremet úgy próbáltam kialakítani hogy bele illő legyen a barokk stílusba amik a virágokat az indákat és leveleket jelképezik.

.Sesame: A fülbevalóm első látásra talán annyira nem barokkos, de a minta alapjául a jól ismert liliom motívumot vettem,  és ezt díszítettem a tavaszi esőt, és  rügyeket szimbolizáló üveggyöngyökkel.Ann Melnichuk: I made an orchid because all the layers of baroque style dresses
remind me of them. For the frame, I used a gold fill 18 gauge wire and
then wrapped it using 22 gauge bronze wire. I used Swarovski pearls
for decoration and I dabbed on some silver, pinotage and verdigris
"Gilder's Paste" to give it an organic flower look.Nagyon köszönöm az eddig jelentkezők munkáit! Ne feledjétek, még a héten van időtök, küldjetek nekem szépségeket! 

Thank you for your work! Remember during the week you can still apply for the game! Enjoy and send me beauties!

3 megjegyzés:

stigi2@citromail.hu írta...

A héten láttam a játékot, szomorú is lettem, hogy lemaradtam róla, de mivel meghosszabbodott a határ idő, talán mégsem késő beszállni.

Vegazus írta...

Nagyszerű! :) Most is szép alkotások születtek!
Ha nincs más jelentkező a háziasszony szerepére, szívesen elvállalom ismét! Viszont, mivel én már voltam, nem szeretném elvenni senkitől a lehetőséget!

Vera Násfa írta...

Gyönyörű ékszerek születtek!

What a wonderful jewelries! Congrats for everyone!